
Citroentaart met meringue
Met deze citroen meringuetaart steel je de show! Perfect voor een feestje of verjaardag.
Citroentaart met meringue
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Paasborrel
Feestelijke hapjes en drankjes...
Gezellig & ongedwongen
Bereiden
- Vet de springvorm in en bekleed met bakpapier.
- Meng de boter met de biscuits en een snufje (zee)zout. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk stevig aan.
- Zet de bodem in de koelkast en maak intussen de citroenvulling. Klop de eidooiers en gecondenseerde melk met een staafmixer luchtig. Voeg citroenrasp en -sap toe aan het mengsel en roer goed door.
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Schenk het citroenmengsel op de bodem en bak circa 15 minuten in de oven totdat de vulling stevig is. Laat de taart afkoelen en zet daarna minimaal 2 uur in de koelkast.
- Klop intussen de eiwitten stevig. Voeg steeds beetje bij beetje de suiker toe totdat er glanzende, stevige pieken ontstaan.
- Spatel de geklopte eiwitten over de taart en brand met een crème brûlée-brander de puntjes van het eiwit goudbruin of zet de taart nog 2-3 minuten onder de ovengrill.
Extra tip
In onze nieuwsbrief vind je de lekkerste nieuwe recepten, slimme kooktips en mooie winacties. Onze lezers beoordelen de nieuwsbrief met een 8,2! Abonneer je ook!
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 455 kcal |
Koolhydraten | 56 g |
Eiwit | 9 g |
Vet Waarvan verzadigd |
21 g 13 g |
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 2 van 2017
Reviews
Karen
18-08-2022
Heerlijke taart!! En volgens mij zo weinig sterren omdat wanneer je erop klikt te bekijken, je automatisch 2 sterren geeft.
Vanzoelen113@kpnmail.nl
17-12-2017
Op 2 eiwitten , een paar druppels azijn of citroensap, 200 g poedersuiker, 1 el maizena,
Klop de eiwitten met de azijn stijf in de vetvrije kom, voeg langzamerhand de poedersuiker toe.. Klop da de maizena erdoor,
Karen
18-08-2022
Heerlijke taart!! En volgens mij zo weinig sterren omdat wanneer je erop klikt te bekijken, je automatisch 2 sterren geeft.
Lees meer
Vanzoelen113@kpnmail.nl
17-12-2017
Op 2 eiwitten , een paar druppels azijn of citroensap, 200 g poedersuiker, 1 el maizena,
Klop de eiwitten met de azijn stijf in de vetvrije kom, voeg langzamerhand de poedersuiker toe.. Klop da de maizena erdoor,
Lees meer
Soortgelijke recepten

Paasborrel
Feestelijke hapjes en drankjes...
Gezellig & ongedwongen
- 150 gram boter (gesmolten)
- 300 gram biscuits (fijngemalen)
- 4 eieren (gesplitst)
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 3 citroenen (rasp en sap)
- 100 gram suiker
Bereiden
- Vet de springvorm in en bekleed met bakpapier.
- Meng de boter met de biscuits en een snufje (zee)zout. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk stevig aan.
- Zet de bodem in de koelkast en maak intussen de citroenvulling. Klop de eidooiers en gecondenseerde melk met een staafmixer luchtig. Voeg citroenrasp en -sap toe aan het mengsel en roer goed door.
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Schenk het citroenmengsel op de bodem en bak circa 15 minuten in de oven totdat de vulling stevig is. Laat de taart afkoelen en zet daarna minimaal 2 uur in de koelkast.
- Klop intussen de eiwitten stevig. Voeg steeds beetje bij beetje de suiker toe totdat er glanzende, stevige pieken ontstaan.
- Spatel de geklopte eiwitten over de taart en brand met een crème brûlée-brander de puntjes van het eiwit goudbruin of zet de taart nog 2-3 minuten onder de ovengrill.
Extra tip
In onze nieuwsbrief vind je de lekkerste nieuwe recepten, slimme kooktips en mooie winacties. Onze lezers beoordelen de nieuwsbrief met een 8,2! Abonneer je ook!
Reviews
Karen
18-08-2022
Heerlijke taart!! En volgens mij zo weinig sterren omdat wanneer je erop klikt te bekijken, je automatisch 2 sterren geeft.
Vanzoelen113@kpnmail.nl
17-12-2017
Op 2 eiwitten , een paar druppels azijn of citroensap, 200 g poedersuiker, 1 el maizena,
Klop de eiwitten met de azijn stijf in de vetvrije kom, voeg langzamerhand de poedersuiker toe.. Klop da de maizena erdoor,
Karen
18-08-2022
Heerlijke taart!! En volgens mij zo weinig sterren omdat wanneer je erop klikt te bekijken, je automatisch 2 sterren geeft.
Lees meer
Vanzoelen113@kpnmail.nl
17-12-2017
Op 2 eiwitten , een paar druppels azijn of citroensap, 200 g poedersuiker, 1 el maizena,
Klop de eiwitten met de azijn stijf in de vetvrije kom, voeg langzamerhand de poedersuiker toe.. Klop da de maizena erdoor,
Lees meer
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 455 kcal |
Koolhydraten | 56 g |
Eiwit | 9 g |
Vet Waarvan verzadigd |
21 g 13 g |
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 2 van 2017