Overige video's

Citroentaart met meringue

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 455 kcal
Koolhydraten 56 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
13 g
Print

Bereiden

  1. Vet de springvorm in en bekleed met bakpapier.
  2. Meng de boter met de biscuits en een snufje (zee)zout. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk stevig aan.
  3. Zet de bodem in de koelkast en maak intussen de citroenvulling. Klop de eidooiers en gecondenseerde melk met een staafmixer luchtig. Voeg citroenrasp en -sap toe aan het mengsel en roer goed door.
  4. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  5. Schenk het citroenmengsel op de bodem en bak circa 15 minuten in de oven totdat de vulling stevig is. Laat de taart afkoelen en zet daarna minimaal 2 uur in de koelkast.
  6. Klop intussen de eiwitten stevig. Voeg steeds beetje bij beetje de suiker toe totdat er glanzende, stevige pieken ontstaan.
  7. Spatel de geklopte eiwitten over de taart en brand met een crème brûlée-brander de puntjes van het eiwit goudbruin of zet de taart nog 2-3 minuten onder de ovengrill.

Wijnadvies

Mousserende Neirano Asti Spumante of Moscatel Castillo de las Almenas.

Voedingswaarde p.p.
Energie 455 kcal
Koolhydraten 56 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
13 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Vanzoelen113@kpnmail.nl 17-12-2017
Op 2 eiwitten , een paar druppels azijn of citroensap, 200 g poedersuiker, 1 el maizena, Klop de eiwitten met de azijn stijf in de vetvrije kom, voeg langzamerhand de poedersuiker toe.. Klop da de maizena erdoor,