Overige video's

Citroensorbet
Citroensorbet
(0)

Citroensorbet

Heb je veel citroenen over? Maak dan eens zelf citroensorbet. Lekker fris voor in de zomer. Tip: serveer in een halve citroen, dat ziet er leuk uit!
Categorie desserts, tussendoortje
Personen 4 stuks
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g

Bereiden

  1. Boen 1 citroen schoon en rasp de gele schil dun eraf. Pers alle citroenen uit (200 ml sap). Bewaar 4 uitgeperste halve citroenen om te vullen. Breng 250 ml water met de suiker aan de kook en laat 3 minuten trekken. Laat helemaal afkoelen en voeg dan het citroensap en rasp toe. Laat de siroop een nacht trekken.
  2. Zeef en draai van de citroensiroop een sorbetijs met een ijsmachine en serveer naar wens in een halve citroen. Bewaar deze gevulde citroenen eventueel in de diepvries.
Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.