Overige video's

Citroenrisotto met venkel en dille

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 600 kcal
Koolhydraten 84 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
14 g
Vezels 5 g
Zout 3,7 g

Bereiden

  1. Verhit de boter in een grote pan en bak hierin de ui en venkel zacht.
  2. Voeg de rijst toe en roer tot de korrels glanzen.
  3. Voeg 250 ml bouillon toe en blijf roeren tot alle bouillon is opgenomen.
  4. Herhaal deze stap tot alle bouillon na circa 20 minuten op is en de rijst beetgaar is.
  5. Rasp de schil van 1 citroen.
  6. Schil beide citroenen dik en snijd de partjes vruchtvlees uit de vliesjes.
  7. Roer de citroenrasp, partjes citroen, dille en crème fraîche door de risotto.
  8. Verdeel over 4 diepe borden en bestrooi de citroenrisotto met de Parmezaanse kaas.
Voedingswaarde p.p.
Energie 600 kcal
Koolhydraten 84 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
14 g
Vezels 5 g
Zout 3,7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

marja 1966 20-10-2018
Risotto was zo zuur door de partjes citroen. Niet te doen. Liever wat citroensap toevoegen de volgende keer. venkel was wel heerlijk erin. Zeker in combi met de dille. Maar de stukjes citroen waar je op beet verpeste het gerecht. Achteraf denk ik ook wie eet er nu zo stukjes citroen
Mirjam 6789 15-07-2018
Heerlijke frisse risotto, kan niet mislukken! Kan er ook met 6 personen van eten, lekker met een groene salade