Overige video's

Citroenrisotto met gemarineerde kipkluifjes

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 875 kcal
Koolhydraten 84 g
Eiwit 48 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
10 g
Vezels 10 g
Zout 3 g

Voorbereiden

Meng alle ingrediënten voor de marinade. Bestrooi de kipkluifjes met een snufje zout en verdeel de marinade erover. Laat minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast marineren.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Leg de kipkluifjes met de marinade op de bakplaat en bak in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
  3. Verhit intussen de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de risottorijst toe en roer tot de korrels glazig beginnen te worden.
  4. Voeg dan een scheutje hete bouillon toe, roer en voeg steeds een scheutje bouillon toe zodra de bouillon in de pan helemaal is opgenomen. Ga zo door tot de rijst beetgaar is.
  5. Voeg de doperwtjes, citroenrasp en een kneepje citroensap toe. Schakel de warmtebron uit en roer de helft van de Parmezaanse kaas erdoor.
  6. Breng de risotto op smaak met zout en peper en laat even staan. Kook intussen de broccoli.
  7. Serveer de risotto met de rest van de Parmezaanse kaas, kipkluifjes uit de oven en de broccoli.

Bereidingstip

Ben je een visliefhebber? Serveer de risotto met gebakken kabeljauwfilet in plaats van kipkluifjes.

Voedingswaarde p.p.
Energie 875 kcal
Koolhydraten 84 g
Eiwit 48 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
10 g
Vezels 10 g
Zout 3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.