Overige video's

Citroenmousse met walnoot en gember
Citroenmousse met walnoot en gember
(0)

Citroenmousse met walnoot en gember

Met dit toetje zit je altijd goed: zelfgemaakte citroenmousse met walnoot en gember! Lekker friszuur, zoet, zacht en met een beetje pit door de gember.
Categorie desserts
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 530 kcal
Koolhydraten 28 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
42 g
16 g
Vezels 2 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan. Verkruimel de boterwafeltjes. Hak de walnoten in stukjes en meng met de koekkruimels. Schep de helft van dit mengsel in de glazen.
  2. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf in een vetvrije kom. Klop de slagroom met de suiker, gember, citroenrasp en -sap tot een stevige room. Spatel de eiwitten kort en luchtig erdoor.
  3. Schep de helft van de citroenmousse op de koekkruimels. Verdeel daarover een tweede laag kruimels en een tweede laag mousse. Laat circa 3 uur opstijven in de koelkast.

Bereidingstip

Neem voor dit recept lange vingers, bitterkoekjes of amandelkoekjes in plaats van wafeltjes.

Wijnadvies

De Coeur de Muscat St. Jean Minervois heeft een lekker zoetje als tegenhanger voor de citroen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 530 kcal
Koolhydraten 28 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
42 g
16 g
Vezels 2 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.