Overige video's

Citroenkwarktaart met bosvruchten

Kwarktaart is altijd goed. Op zoek naar een lekker recept voor kwarktaart? Deze citroenkwarktaart wordt afgetopt met zomerfruit, dan is deze taart helemaal onweerstaanbaar lekker!
Voedingswaarde p.p.
Energie 440 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
15 g
Vezels 3 g
Zout 0,2 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Week de gelatine in koud water. Smelt de boter en meng deze door de koekkruimels. Verdeel dit mengsel over de ingevette bodem van de springvorm en druk goed aan met een vochtige lepel.
  2. Klop de slagroom met de suiker en vanillesuiker stijf. Spatel de room door de kwark. Verwarm het citroensap met de citroenrasp en los hierin de uitgeknepen blaadjes gelatine al roerend op. Laat iets afkoelen.
  3. Meng de limoncello erdoor en spatel door het kwarkmengsel. Verdeel dit over de koek­ bodem in de springvorm en laat circa 3 uur opstijven in de koelkast (dit kan ook een dag van tevoren).
  4. Verwijder de rand van de vorm. Pureer de helft van de aalbessen en verdeel over de bovenkant van de taart. Verdeel de rest van de takjes aalbessen, blauwe bessen en frambozen erover. Garneer met munt.

Bereidingstip

Vervang de helft van de kwark in dit recept door mascarpone.

Voedingswaarde p.p.
Energie 440 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
15 g
Vezels 3 g
Zout 0,2 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.