Overige video's

Citroengranita met munt

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 195 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Vezels 0 g
Zout 0 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm 600 ml water met de citroenrasp, -sap en de suiker tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen.
  2. Roer de gehakte munt erdoor en zet het mengsel circa 3 uur in de diepvries. Roer na elk half uur los met een vork.
  3. Verdeel de granita over 4 glazen en serveer met een klein scheutje limoncello en een muntblaadje.

Bereidingstip

Maak een meloengranita. Pureer 1 galiameloen met het sap van 1 citroen. Verwarm 200 ml water of 100 ml water en 100 ml droge witte wijn met 75 gram suiker, laat afkoelen en meng dit door de meloenpuree met 1 eetlepel gehakte koriander of munt. Bevries dit mengsel zoals de citroengranita.

Voedingswaarde p.p.
Energie 195 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Vezels 0 g
Zout 0 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.