
Citroencake met rozemarijn
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 365 kcal |
Koolhydraten | 37 g |
Eiwit | 6 g |
Vet Waarvan verzadigd |
21 g 12 g |
Vezels | 1 g |
Zout | 0,3 g |
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 160°C.
Bereiden
- Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan en hak ze fijn.
- Klop de boter met 200 gram suiker glad en luchtig.
- Voeg al kloppend een voor een de eieren toe.
- Voeg de citroenrasp, rozemarijn, amandelen en het bakmeel toe en roer tot een glad beslag.
- Leg de plakjes citroen, zonder dat ze elkaar overlappen, op de bodem van de cakevorm.
- Verdeel het cakebeslag erover en bak de cake in de oven in 45 minuten gaar en goudbruin.
- Maak intussen een siroop: verwarm de rest van de suiker met het citroensap tot de suiker is gesmolten.
- Stort de cake uit de vorm zodat de citroenplakjes aan de bovenkant zitten.
- Prik met een satéprikker gaatjes in de cake en giet de citroensiroop over de warme cake.
- Laat afkoelen.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 365 kcal |
Koolhydraten | 37 g |
Eiwit | 6 g |
Vet Waarvan verzadigd |
21 g 12 g |
Vezels | 1 g |
Zout | 0,3 g |