Overige video's

Citroencake met rozemarijn

10 gemiddeld gebak
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 365 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
12 g
Vezels 1 g
Zout 0,3 g

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 160°C.

Bereiden

  1. Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan en hak ze fijn.
  2. Klop de boter met 200 gram suiker glad en luchtig.
  3. Voeg al kloppend een voor een de eieren toe.
  4. Voeg de citroenrasp, rozemarijn, amandelen en het bakmeel toe en roer tot een glad beslag.
  5. Leg de plakjes citroen, zonder dat ze elkaar overlappen, op de bodem van de cakevorm.
  6. Verdeel het cakebeslag erover en bak de cake in de oven in 45-60 minuten gaar en goudbruin.
  7. Maak intussen een siroop: verwarm de rest van de suiker met het citroensap tot de suiker is gesmolten.
  8. Stort de cake uit de vorm zodat de citroenplakjes aan de bovenkant zitten.
  9. Prik met een satéprikker gaatjes in de cake en giet de citroensiroop over de warme cake.
  10. Laat afkoelen.
Voedingswaarde p.p.
Energie 365 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
12 g
Vezels 1 g
Zout 0,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.