Overige video's

Citroenbavarois

Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Week de gelatine in ruim koud water.
  2. Was de citroenen. Schil ze dun en laat de helft van de schillen 15 minuten trekken in 200 ml heet water. Zeef dit daarna en laat het vocht iets afkoelen.
  3. Los de uitgeknepen gelatine en 200 gram suiker erin op.
  4. Pers de citroenen en de sinaasappel uit. Zeef het vruchtensap en voeg het bij het gelatinemengsel. Laat het sap onder af en toe roeren afkoelen.
  5. Vet de puddingvorm licht in met olie. Klop 300 ml slagroom stijf. Klop de eiwitten met de rest van de suiker stijf. Meng de room en daarna het eiwit luchtig door het gebonden sap.
  6. Schep de puddingmassa in de vorm en laat deze minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
  7. Klop de rest van de slagroom stijf. Keer de citroenbavarois op een ruime schaal. Dompel de vorm voor het storten eventueel eerst enkele tellen in heet water. Garneer de bavarois met rozetten slagroom, takjes citroenmelisse en plakjes citroen.

Wijnadvies

Vul het glas met een fruitige Spätlese of Auslese van Rijn of Moezel (9-11°C).

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Emma Uitterhoeve 26-10-2016
Misschien ben ik de eerste die zich dit afvraagt, maar je hebt in totaal 200g suiker nodig. In het recept moet je eerst 200g suiker samen met de gelatine oplossen, en later moet je "de rest van de suiker" met de eiwitten stijf kloppen. Hoe zit dit?