Overige video's

Citroen-tiramisu

6 gemiddeld nagerecht, desserts
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 670 kcal
Koolhydraten 39 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
51 g
32 g
Vezels 0 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten Mascarpone (119)

Bereiden

  1. Klop de mascarpone los met de helft van de citroenrasp.
  2. Klop in een andere kom de eidooiers luchtig. Voeg 4 eetlepels poedersuiker toe en klop circa 5 minuten.
  3. Voeg de eidooiers toe aan de mascarpone. Klop de slagroom stijf en voeg toe aan het mascarponemengsel.
  4. Klop de eiwitten met de rest van de poedersuiker stijf en spatel door de mascarpone.
  5. Meng de siroop met 100 ml water en eventueel de limoncello.
  6. Week de lange vingers circa 15 seconden in de limonade en leg een eerste laag koekjes in een schaal.
  7. Schep de helft van het mascarponemengsel erop en strijk glad.
  8. Maak een laag met de rest van de lange vingers en schep de rest van de mascarpone erop.
  9. Strijk het mengsel weer glad en laat de tiramisu minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  10. Bestrooi met de overige citroenrasp.
Voedingswaarde p.p.
Energie 670 kcal
Koolhydraten 39 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
51 g
32 g
Vezels 0 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten Mascarpone (119)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Lisa Van Orange 14-06-2018
Heerlijk zomers nagerecht. Ik heb er nog wat geraspte chocolade op gestrooid en After Eight in gestoken. Hij werd hier met gejuich ontvangen.