Overige video's

Citroen-meringuetaart

6 moeilijk gebak
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 675 kcal
Koolhydraten 100 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
15 g

Bereiden

  1. Bekleed de taartvorm met bakpapier.
  2. Meng bloem, maizena en basterdsuiker met een snufje zout.
  3. Kneed er de boter en 1 ei door tot een egaal deeg. Laat het deeg afgedekt 1/2 uur rusten in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  5. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap en bekleed de taartvorm ermee.
  6. Leg een stuk bakpapier op het deeg. Verdeel de blindbakvulling erover en bak circa 8 minuten in de oven. Laat afkoelen.
  7. Verwijder het bakpapier met de blindbakvulling. Zet de oven op 120ºC.
  8. Klop de rest van de eieren met de kookroom en kristalsuiker tot een glad mengsel. Roer citroenrasp en -sap erdoor.
  9. Giet dit mengsel op het deeg in de vorm en bak circa 30 minuten in de oven tot het gestold is. Laat afkoelen.
  10. Spuit de meringue met een spuitzak over de taart.
  11. Kleur deze niet te dicht onder een hete ovengrill of met een brander.

Bereidingstip

Voeg een kleine fijngehakte chilipeper aan de vulling toe voor extra pit.

Voedingswaarde p.p.
Energie 675 kcal
Koolhydraten 100 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
15 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.