Overige video's

Citroen-boerenkool-maanzaadmuffins

12 gemiddeld gebak, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 250 kcal
Koolhydraten 32 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
7 g
Vezels 1 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten Boerenkool (39)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 170ºC.
  2. Blancheer de boerenkool 1 minuut in kokend water, laat uitlekken en pureer met de eieren tot een glad mengsel.
  3. Klop intussen de boter met de suiker luchtig. Voeg het boerenkoolmengsel al kloppend toe. Voeg de vanillesuiker, citroenrasp en het sap van 1 citroen toe en klop luchtig.
  4. Voeg het bakmeel, maanzaad en een snufje zout toe en meng tot een glad beslag. Schep het mengsel in de holtes van de muffinvorm en bak circa 20 minuten in de oven.
  5. Meng intussen de poedersuiker met 3-4 eetlepels citroensap tot een glazuur. Neem de muffins uit de oven en laat ze een beetje afkoelen.
  6. Giet het glazuur over de muffins en laat hard worden.

Bereidingstip

Vervang het maanzaad in dit recept eventueel door gebroken lijnzaad.

Wijnadvies

Het friszure van de citroenmuffins combineert extra lekker met Jean Sablenay Sauvignon Blanc.

Voedingswaarde p.p.
Energie 250 kcal
Koolhydraten 32 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
7 g
Vezels 1 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten Boerenkool (39)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.