Overige video's

Churrasco met chimichurri en gegrilde groenten

Voedingswaarde p.p.
Energie 440 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
5 g
Print

Bereiden

  1. Druk de biefstukken plat tussen 2 vellen vershoudfolie tot plakken van circa 1/2 cm.
  2. Meng de ingrediënten voor de chimichurri met 1 theelepel zout. Bestrijk de bodem van een schaal met 1/4 deel ervan, leg het vlees erop en giet daar weer 1/4 deel over. Laat 20 minuten marineren.
  3. Rooster intussen de groenten die bestreken zijn met olijfolie en zout in een grillpan of in de oven.
  4. Dep de biefstukken iets droog en rooster deze 1-2 minuten per kant in een grillpan. Serveer de rest van de chimichurri erbij.

Bereidingstip

Een lekkere saus bij de groenten: 100 ml Griekse yoghurt, 1 eetlepel gehakte verse peterselie, 1 teentje geperste knoflook, zout en versgemalen zwarte peper.

Wijnadvies

Inmiddels wordt er in Brazilië wijn gemaakt. Maar zullen we nog maar even iets dichter bij huis blijven? Met huiswijn rosé bijvoorbeeld. Of toch maar een uitstapje naar Zuid-Amerika? Dan Landenwijn Chili Rood.

Voedingswaarde p.p.
Energie 440 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.