Overige video's

Chorizo-kroketjes

12 gemiddeld snack, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 265 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
8 g
Vezels 1 g
Zout 0,5 g
Hoofdingrediënten Chorizo (63) Rundergehakt (144)

Voorbereiden

Smelt 20 gram boter en bak hierin de knoflook en chorizo 2-3 minuten. Voeg het gehakt, zout en peper toe en bak rul. Schep de peterselie erdoor en laat alles afkoelen. Verhit de rest van de boter in een ruime pan en fruit hierin de ui. Voeg in een keer de bloem toe, roer erdoor en bak zachtjes 2-3 minuten. Giet tijdens het roeren beetje bij beetje de melk erbij en laat binden tot een dikke saus. Breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en citroensap. Meng het vlees erdoor en schep het mengsel in een platte schaal. Laat deze ragout afkoelen en zet daarna afgedekt 3 uur in de koelkast.

Bereiden

  1. Verhit de frituurolie. Vorm kleine kroketjes van de ragout.
  2. Haal ze achtereenvolgens door bloem, ei en paneermeel en frituur ze goudbruin. Lekker met aioli of knoflookmayonaise.
Voedingswaarde p.p.
Energie 265 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
8 g
Vezels 1 g
Zout 0,5 g
Hoofdingrediënten Chorizo (63) Rundergehakt (144)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.