Overige video's

Chorizo-kipburger

4 gemiddeld lunch, hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 585 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
7 g

Bereiden

  1. Maal het kipgehakt en de chorizo fijn in de keukenmachine of hak het vlees zeer fijn met een scherp mes. Voeg ui, peterselie en peper en zout naar smaak toe.
  2. Vorm er 4 burgers van. Bak het vlees aan beide kanten aan en zet daarna de warmtebron lager om de burgers rustig te laten garen.
  3. Meng de ingrediënten voor de pikante knoflookmayonaise.
  4. Beleg de bollen met de ijsbergsla, paprikaringen en dunne uienringen. Leg de burgers erop en serveer met de knoflookmayonaise.

Bereidingstip

Je kunt de burgers ook garen in de grillpan of op de barbecue: bestrijk de hamburgers licht met olie en gril ze aan beide kanten tot ze gaar zijn. Draai tussendoor eventueel een kwartslag voor een mooi ruitjeseffect.

Of gaar de burgers in de oven: verwarm de oven voor op 180ºC en bak de hamburgers 15-30 minuten (afhankelijk van de grootte en dikte). Keer ze halverwege om.

Voedingswaarde p.p.
Energie 585 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.