Overige video's

Choritos a la chalaca

4 gemiddeld lunch, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 205 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
1 g
0 g
Vezels 5 g
Zout 0,7 g

Bereiden

  1. Spoel de mosselen onder koud stromend water. Verwijder kapotte exemplaren en mosselen die na een tik op het werkvlak open blijven staan.
  2. Kook de mosselen in een beetje water 3-4 minuten tot ze open staan. Schud ze op en giet af.
  3. Haal het mosselvlees uit de schelpen en bewaar de schelpen. Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in kokend water en pel ze.
  4. Snijd de tomaten, zonder de zaadjes, in kleine blokjes. Meng de tomatenblokjes met driekwart van de ui, de rode peper, knoflook, de helft van de koriander, de bosui en mais met het limoensap en een beetje zout tot een goedgevulde dressing.
  5. Leg het mosselvlees in de onderste schelphelften en leg ze in een cirkel op een schaal. Verdeel de dressing erover.
  6. Garneer in het midden van de cirkel met blaadjes sla, reepjes paprika, de rest van de ui en de rest van de koriander. Serveer met in punten gesneden pitabrood.

Bereidingstip

Serveer de mosselen op vergruisd ijs zodat ze stevig blijven liggen.

Neem voor dit recept het sap van 3 citroenen in plaats van limoensap.

Voedingswaarde p.p.
Energie 205 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
1 g
0 g
Vezels 5 g
Zout 0,7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.