Overige video's

Chocopotje met sinaasappel en nootjes

4 eenvoudig desserts
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 510 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
41 g
24 g

Bereiden

  1. Boen de sinaasappel schoon onder heet water. Rasp 1 theelepel van de schil en snijd enkele reepjes van de schil als garnering.
  2. Verwarm 200 ml slagroom met de sinaasappelrasp, 1 eetlepel suiker en de likeur. Voeg de chocoladestukjes toe en laat deze al roerend, zonder te koken, smelten.
  3. Giet dit mengsel in 4 kopjes of bekertjes en laat het 2 uur in de koelkast opstijven.
  4. Klop de rest van de slagroom en de suiker door elkaar. Verdeel dit over het chocoladedessert en strooi de nootjes erover.
  5. Garneer met een sinaasappelschilletje en serveer de koekjes erbij.

Bereidingstip

Vervang de sinaasappelrasp en likeur eens door een snufje gemalen peper of 1/2 theelepel vanille-essence.

Voedingswaarde p.p.
Energie 510 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
41 g
24 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.