Overige video's

Chocoladetompouce

Voedingswaarde p.p.
Energie 390 kcal
Koolhydraten 48 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
11 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de 6 vellen filodeeg in vier gelijke rechthoeken of vierkanten.
  2. Bestrijk elke stukje met een beetje boter en maak 8 stapeltjes van 3 lagen. Bestrijk de bovenste laag ook met boter en leg de stapeltjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  3. Bak het filodeeg in circa 10 minuten knapperig en bruin. Neem uit de oven en laat afkoelen.
  4. Breng de kristalsuiker met het 4 eetlepels water aan de kook tot de suiker is opgelost en een siroop is ontstaan.
  5. Leg de sinaasappelplakken in de siroop en laat ze op lage stand koken tot ze glimmen en iets doorzichtig zijn. De siroop mag niet karameliseren.
  6. Laat de chocolade met de room smelten op lage stand en roer goed door.
  7. Leg op elk bordje een filodeegje en schep hierop een ijslepel chocolademousse. Leg hierop een ander filodeegje en bestuif met poedersuiker.
  8. Giet er als laatste een straaltje warme chocoladeroom over en leg er een plakje sinaasappel bij. Serveer direct.

Bereidingstip

Serveer eventueel met een dot slagroom.

Wijnadvies

Een prachtig excuus om weer eens een flesje San Lucar Cream Sherry of Sealord Tawny Port te ontkurken.

Voedingswaarde p.p.
Energie 390 kcal
Koolhydraten 48 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
11 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.