Overige video's

Chocoladeterrine met frambozen

6 gemiddeld desserts
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 615 kcal
Koolhydraten 52 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
25 g

Bereiden

  1. Doe de witte chocolade in een kom en doe de pure chocolade met cacaopoeder in een andere kom.
  2. Verwarm de slagroom zonder te koken.
  3. Week de gelatine in ruim koud water.
  4. Giet de helft van de slagroom over de witte en de andere helft over de pure chocolade. Roer goed en laat smelten of smelt de chocolade apart 2-3 minuten in de magnetron op 800 Watt.
  5. Knijp 4 blaadjes gelatine uit en los ze al roerend op in de witte chocolade.
  6. Voeg de 3 overige blaadjes gelatine toe aan het donkere chocolademengsel en roer tot ze opgelost zijn.
  7. Klop de eiwitten met de suiker stijf, halveer en spatel de eiwitten luchtig door elk chocolademengsel. Schep de helft van het witte mengsel in de vorm.
  8. Verdeel de frambozen erover en schep hierop een bruine laag. Herhaal dit en dek de terrine af met vershoudfolie.
  9. Laat minimaal 5 uur opstijven in de koelkast. Garneer eventueel met frambozen.
Voedingswaarde p.p.
Energie 615 kcal
Koolhydraten 52 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
25 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.