Overige video's

Chocoladetaart met walnoten

Voedingswaarde p.p.
Energie 885 kcal
Koolhydraten 61 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
61 g
26 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 160ºC. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
  2. Smelt de chocolade en boter au bain-marie of 2-3 minuten in de magnetron op 400 Watt. Klop 2 eetlepels cacaopoeder en de oploskoffie door de gesmolten chocolade.
  3. Klop de eieren en suiker in een aparte kom tot een lichte crème. Maal de helft van de walnoten tot meel en hak de rest in stukjes.
  4. Spatel het meel en de stukjes door het eimengsel en meng het chocolademengsel erdoor. Schep dit beslag in de vorm.
  5. Bak 40-45 minuten in het midden van de oven tot de bovenkant droog is. Schakel de oven uit en laat de taart afkoelen in de oven.
  6. Haal de rand van de springvorm af. Bestrooi de taart met poedersuiker en de rest van de cacao.

Bereidingstip

Maak een sjabloon van bakpapier en bestrooi de taart in de figuren van het sjabloon.

Voedingswaarde p.p.
Energie 885 kcal
Koolhydraten 61 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
61 g
26 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Boodschappen magazine 16-04-2020
Dit is een stevige Italiaanse chocoladetaart waarbij notenmeel wordt gebruikt in plaats van bloem en bakpoeder.
Zeldzaam 15-04-2020
Vergeet vooral het bakpoeder niet :0( en welke hoeveelheid bloem zou ook handig zijn