Overige video's

Chocoladetaart met vanille-kwarkvulling
Chocoladetaart met vanille-kwarkvulling
(42)

Chocoladetaart met vanille-kwarkvulling

Dit recept voor chocoladetaart moet je eens geprobeerd hebben! Een ding is zeker: deze taart valt bij iedereen in de smaak.
Categorie gebak
Personen 8 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 945 kcal
Koolhydraten 98 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
53 g
33 g
Vezels 4 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 170ºC. Klop voor het deeg de boter met de suiker met een elektrische mixer met deeghaken en meng het ei erdoor. Zeef 400 gram bloem, het bakpoeder en cacaopoeder en mix dit kort door het botermengsel.
  2. Bestuif het werkvlak met bloem en kneed het deeg met de hand tot een bal. Verpak in vershoudfolie en leg in de koelkast.
  3. Mix intussen voor de vulling de boter met de suiker en vanillesuiker. Klop of mix de kwark met de mascarpone en eieren glad en voeg het puddingpoeder toe. Bekleed de bodem van de ingevette springvorm met bakpapier.
  4. Rol tweederde van het deeg uit en bekleed hiermee de bodem en de rand van de vorm. Druk goed aan en schep de vulling op het deeg. Bak de taart circa 15 minuten in het midden van de de oven en verkruimel dan de rest van het deeg erover. Bak de taart nog 45-55 minuten verder.
  5. Laat afkoelen en zet dan 3-4 uur in de koelkast. Bestrooi voor het serveren licht met poedersuiker.

Bereidingstip

Bestrooi de chocoladetaart met 125 gram grof gehakte pure chocolade.

Voedingswaarde p.p.
Energie 945 kcal
Koolhydraten 98 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
53 g
33 g
Vezels 4 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.