Overige video's

Chocoladetaart met bietjes

8 gemiddeld gebak
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 550 kcal
Koolhydraten 51 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
20 g
Hoofdingrediënten Biet (15) Pure chocolade (169)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Pureer of hak de bietjes tot een grove puree.
  2. Smelt de chocolade au bain-marie. Voeg als de chocolade bijna gesmolten is de koffie en boter toe en roer goed.
  3. Zeef de bloem, cacao, bakpoeder en een snufje zout boven een aparte kom.
  4. Roer van de warmtebron af de basterdsuiker door het chocolademengsel en laat een beetje afkoelen. Roer de losgeklopte eidooiers en bietjespuree erdoor.
  5. Klop de eiwitten tot stijve, glanzende pieken en spatel deze door het chocolademengsel. Schep er luchtig het bloemmengsel door.
  6. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Giet het beslag in de springvorm en bak de taart in het midden van de oven in 35-40 minuten gaar (de kern mag nog wat vochtig zijn). Laat buiten de oven afkoelen.
  7. Bestrooi de taart met poedersuiker en versier met chocolaatjes en bakparels.

Variatie

Knip een sterpatroon als sjabloon uit een vel papier. Leg de sjabloon op de taart en bestrooi met poedersuiker.

Voedingswaarde p.p.
Energie 550 kcal
Koolhydraten 51 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
20 g
Hoofdingrediënten Biet (15) Pure chocolade (169)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.