Overige video's

Chocoladesorbet

4 eenvoudig desserts
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 325 kcal
Koolhydraten 43 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
9 g

Bereiden

  1. Verwarm de suiker, chocolade, vanillestokje, peper, kaneelstokjes en 375 milliliter water zachtjes al roerend zodat de chocolade smelt. Roer goed en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
  2. Giet het vloeibare chocolademengsel door een zeef in een diepvriesbak. Laat iets afkoelen en zet het 3 uur in de vriezer.
  3. Roer na ieder uur even door om grote ijskristallen te voorkomen. Serveer chocoladesorbetbollen gegarneerd met een wafeltje of een bokkenpootje.

Variatie

Schep eens vóór het vriezen 1 losgeklopt eiwit door het afgekoelde chocolademengsel. Hierdoor wordt de sorbet iets compacter.

Voedingswaarde p.p.
Energie 325 kcal
Koolhydraten 43 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.