Overige video's

Chocoladepudding met vanillesaus
Chocoladepudding met vanillesaus
(3)

Chocoladepudding met vanillesaus

Een gevalletje van ‘oud, maar goud’: chocoladepudding met vanillesaus. En nog leuker: je maakt ‘m heel makkelijk zelf!
Categorie desserts
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 455 kcal
Koolhydraten 68 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
6 g
Vezels 4 g
Zout 0,5 g

Voorbereiden

Meng de maizena met de cacao en suiker. Roer enkele eetlepels melk erdoor. Breng de rest van de melk met het vanillemerg en vanillestokje aan de kook. Schenk het cacaomengsel al roerend erbij en laat al roerend 3-4 minuten koken. Verwijder het vanillestokje. Spoel de puddingvorm(pjes) om met koud water en giet het chocolademengsel erin. Laat de pudding afkoelen en zet minimaal 3 uur in de koelkast. Of maak een dag van tevoren.

Bereiden

  1. Breng voor de saus de melk met het vanillemerg en vanillestokje aan de kook. Klop de eieren met de suiker los en roer de maizena erdoor. Giet al roerend een deel van de kokende melk erbij en voeg het eimengsel al roerend toe aan de rest van de kokende melk. Verwijder het vanillestokje. Laat de saus afkoelen en roer regelmatig.
  2. Steek de rand van de pudding aan de bovenkant los. Stort de pudding op een schaal en bedruppel met de vanillesaus.

Bereidingstip

Maak de chocoladepudding iets steviger en los 10 blaadjes gelatine op in het warme puddingmengsel.

Voedingswaarde p.p.
Energie 455 kcal
Koolhydraten 68 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
6 g
Vezels 4 g
Zout 0,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.