Overige video's

Chocoladepotje met speculaas

4 eenvoudig nagerecht, desserts
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 525 kcal
Koolhydraten 42 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
21 g
Hoofdingrediënten Pure chocolade (169)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de chocolade met de boter au bain-marie of 2-3 minuten in de magnetron op 400 Watt. Laat iets afkoelen.
  2. Klop de eieren met de suiker schuimig. Spatel de bloem en speculaaskruiden door het eimengsel.
  3. Schep daarna het chocolademengsel luchtig door het beslag. Giet dit in de schaaltjes of kopjes en bak 12-15 minuten in het midden van de oven.
  4. De buitenkant wordt stevig maar het binnenste blijft zacht. Serveer het gerecht lauwwarm, bestrooid met poedersuiker.

Bereidingstip

Kies eens voor chocolade met nootjes.

Vervang speculaaskruiden door een mespuntje kaneelpoeder met gemalen zwarte peper.

Voedingswaarde p.p.
Energie 525 kcal
Koolhydraten 42 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
21 g
Hoofdingrediënten Pure chocolade (169)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.