Overige video's

Chocoladeperen met specerijen-ijs

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 795 kcal
Koolhydraten 74 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
47 g
20 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Snijd een stuk schil van de citroen en pers de vrucht uit. Schil de peren en laat de steeltjes eraan zitten. Steek met de appelboor het klokhuis aan de onderkant eruit. Besprenkel de binnen- en buitenkant van de peren met het citroensap.
  2. Breng de witte wijn met de suiker en citroenschil aan de kook. Leg de peren erin. Houd het vocht tegen de kook aan en pocheer de peren circa 5 minuten. Keer ze regelmatig.
  3. Laat de peren afkoelen en zet ze kort in de diepvries zodat ze stevig worden. Laat het ijs iets zachter worden. Meng de specerijen door het ijs en zet terug in de diepvries.
  4. Meng de amandelspijs met de eidooier en vul de peren ermee. Smelt de chocolade au bain-marie of 2-3 minuten op 800 Watt in de magnetron. Meng de rum en boter erdoor.
  5. Rooster het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan goudbruin. Bestrijk de peren met de chocolade en bestrooi met de amandelen.
  6. Zet de peren in de koelkast om de chocolade uit te laten harden. Serveer de peren met een bolletje specerijen-ijs.
Voedingswaarde p.p.
Energie 795 kcal
Koolhydraten 74 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
47 g
20 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.