Overige video's

Chocolademousse met notenchip

Voedingswaarde p.p.
Energie 550 kcal
Koolhydraten 41 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
21 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Smelt de chocolade au bain-marie of 2-3 minuten in de magnetron op 400 Watt. Laat iets afkoelen.
  2. Klop de eiwitten tot zachte pieken met een snufje zout. Klop de slagroom met de suiker half stijf.
  3. Spatel de eiwitten luchtig door de chocolade en schep daarna de slagroom erdoor.
  4. Schep de mousse in glazen en zet ze minimaal 1 uur in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 180°C. Teken cirkels van 6 cm op het bakpapier. Meng de walnoten met de bruine suiker. Strooi dit mengsel in de cirkels.
  6. Bak 6-7 minuten in het midden van de oven. Laat de chips iets afkoelen. Buig ze, voordat ze hard zijn, met het bakpapier aan 2 kanten iets omhoog. Trek ze van het bakpapier en serveer ze als garnering bij de chocolademousse.
Voedingswaarde p.p.
Energie 550 kcal
Koolhydraten 41 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
21 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.