Overige video's

Chocolademousse met mandarijn-muntsaus

Voedingswaarde p.p.
Energie 430 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
19 g
Vezels 3 g
Zout 0,2 g
Print

Bereiden

  1. Smelt de chocolade au bain-marie. Laat afkoelen tot lauwwarm. Klop de eiwitten in een vetvrije kom tot pieken.
  2. Klop de slagroom lobbig en schep door de gesmolten chocolade. Spatel de eiwitten luchtig erdoor. Schep deze chocolademousse in glazen en zet circa 1 uur in de koelkast om op te stijven.
  3. Breng voor de saus de mandarijnen met 3 eetlepels van de siroop aan de kook. Voeg eventueel sinaasappellikeur toe en 4 muntblaadjes en pureer met een staafmixer tot een saus. Laat afkoelen.
  4. Serveer de chocolademousse met een beetje saus erop of de saus er apart bij. Garneer met de overige blaadjes munt.

Bereidingstip

Vervang de mandarijnen in dit recept door perziken op siroop.

Ook lekker met een saus van gepureerde mango, sinaasappelsap en een snufje versgemalen peper.

Voedingswaarde p.p.
Energie 430 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
19 g
Vezels 3 g
Zout 0,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.