Overige video's

Chocolademousse met avocado en advocaat

Voedingswaarde p.p.
Energie 715 kcal
Koolhydraten 34 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
55 g
25 g
Vezels 9 g
Zout 0,2 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Smelt een derde van de chocolade in een kom boven een pan kokend water (au bain-marie). Halveer de avocado's.
  2. Schep het vruchtvlees uit de schil en pureer het met de gesmolten chocolade, cacao en 150 ml slagroom. Klop de rest van de slagroom met de vanillesuiker stijf en houd apart.
  3. Klop de eiwitten bijna stijf in een vetvrije kom, voeg de poedersuiker toe en klop tot stijve pieken. Spatel het eiwit door de chocolademousse.
  4. Verdeel de helft van deze mousse over de glazen. Verdeel de helft van de overige gehakte chocolade erover met daarover de helft van de advocaat.
  5. Schep daarop de rest van de mousse. Verdeel er een schep slagroom over met daarover de rest van de advocaat. Bestrooi met de rest van de gehakte chocolade.
Voedingswaarde p.p.
Energie 715 kcal
Koolhydraten 34 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
55 g
25 g
Vezels 9 g
Zout 0,2 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.