Overige video's

Chocoladekruidcake met peren, dadels en walnoten

10 gemiddeld gebak
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 540 kcal
Koolhydraten 59 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
13 g
Vezels 4 g
Zout 0,2 g
Hoofdingrediënten Peer (59) Walnoot (198)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 160ºC. Snijd 3 peren in blokjes van 2x2 cm.
  2. Klop de boter met de suiker luchtig. Mix een voor een de eieren erdoor en roer de melk erdoor.
  3. Spatel de bloem, het bakpoeder, cacaopoeder en de koekkruiden erdoor. Schep de perenblokjes, dadels en tweederde van de walnoten door het beslag.
  4. Bekleed de bodem van de ingevette springvorm met bakpapier en verdeel het beslag over de vorm. Strijk de bovenkant glad.
  5. Snijd de overige 2 peren in plakjes en leg deze in een cirkel op het beslag. Bestrooi met de rest van de walnoten en bak de cake circa 1,5 uur in het midden van de oven.
  6. Controleer met een satéprikker of deze er schoon uitkomt en het gebak gaar is. Laat de cake buiten de oven circa 5 minuten afkoelen en neem daarna uit de vorm. Besprenkel de chocoladekruidcake met strepen karamel- of chocoladesaus.

Bereidingstip

Vervang de koekkruiden in dit recept door kaneelpoeder.

Neem pecannoten in plaats van walnoten.

Voedingswaarde p.p.
Energie 540 kcal
Koolhydraten 59 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
13 g
Vezels 4 g
Zout 0,2 g
Hoofdingrediënten Peer (59) Walnoot (198)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Roseetje 05-08-2019
Superlekkerrrr! Heb m al vele keren gemaakt! Ook met andere bakmixen gevarieerd! Blijft topper had m mee naar stamcafé was snel op en viel zeer in de smaak!