Overige video's

Chocoladecupcake met nootjes en roomijs

Voedingswaarde p.p.
Energie 605 kcal
Koolhydraten 48 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
41 g
23 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 170°C. Smelt de chocolade en boter au bain-marie en laat afkoelen tot lauw.
  2. Klop de eieren met de suiker romig. Spatel de bloem en gehakte walnoten erdoor.
  3. Giet de gesmolten chocolade erbij en meng goed. Vet de muffinvorm in en bestuif met bloem. Of gebruik papieren cakevormpjes. Giet het beslag in de holten van de muffinvorm of in de cakevormpjes zodat deze voor 3/4 gevuld zijn.
  4. Bak de cakejes 20-25 minuten in het midden van de oven. Haal ze uit de oven en laat ze iets afkoelen.
  5. Serveer ze met een bol ijs erop, bestuif deze met kaneelpoeder en serveer met de hele noten.

Bereidingstip

Klop 1 eiwit met 50 gram poedersuiker stijf in een vetvrije kom. Verdeel het eiwitschuim over het beslag en bak het mee.

Voedingswaarde p.p.
Energie 605 kcal
Koolhydraten 48 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
41 g
23 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.