Overige video's

Chocoladebavarois
Chocoladebavarois
(26)

Chocoladebavarois

Categorie desserts
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 690 kcal
Koolhydraten 56 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
44 g
27 g

Voorbereiden

Week de gelatine in koud water. Meng de cacao met de suiker en enkele lepels koude melk. Breng de rest van de melk aan de kook en voeg al roerend het cacaomengsel toe. Spoel de puddingvorm om met eiwit en zet deze omgekeerd op een bord. Laat het eiwit uitlekken en bewaar dit. Roer de eidooiers los met 1 eetlepel water. Meng er enkele eetlepels van de warme chocolademelk door. Schep dit mengsel bij de rest van de warme chocolademelk en neem de pan van de warmtebron. Knijp de gelatine uit en los deze al roerend op in de chocolademelk. Laat iets afkoelen. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Klop de slagroom lobbig. Spatel eerst de slagroom en daarna het eiwit door het chocolademengsel. Vul de puddingvorm ermee en zet deze minimaal 3 uur (of een dag van tevoren) in de koelkast.

Bereiden

  1. Maak de randen los van de vorm of houd de vorm enkele tellen in heet water. Stort de bavarois op een licht vochtige schaal zodat je hem in het midden kunt schuiven.
  2. Garneer met de chocoladekrullen en zilverparels.

Bereidingstip

Maak een chocolade-notenbavarois en meng vlak voordat je het eiwit toevoegt 50 gram gehakte walnoten of amandelen door het chocolademengsel. Of voeg 50 gram gehakte pure chocolade toe aan het recept voor een bavarois met stukjes chocolade.

Voedingswaarde p.p.
Energie 690 kcal
Koolhydraten 56 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
44 g
27 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.