Overige video's

Chocolade stapeltaart met bessen en bramen

6 gemiddeld gebak
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 990 kcal
Koolhydraten 122 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
49 g
31 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 100ºC.
  2. Spatel 1,5 eetlepel cacaopoeder door de meringue.
  3. Teken 3 cirkels van circa 25 cm Ø op het bakpapier. Strijk de meringue uit over de cirkels tot 3 platte schijven van circa 2,5 cm dik. Bestrooi ze met cacaopoeder.
  4. Bak ze circa 1 uur in de oven tot ze droog zijn en goed loslaten van het bakpapier.
  5. Doe dit eventueel een dag van tevoren en bewaar ze in een goed afgesloten trommel.
  6. Verwarm de bosvruchten met de honing en een klein scheutje water. Kook zachtjes 4-5 minuten, pureer en laat afkoelen.
  7. Klop de slagroom met de basterdsuiker lobbig.
  8. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Meng de kookroom erdoor tot een crème.
  9. Leg 1 meringueplak op een schaal. Bestrijk met de helft van de chocoladecrème.
  10. Verdeel daarover de helft van de bramen en bessen, de slagroom en bosvruchtenpuree.
  11. Leg de tweede meringueplak erop en herhaal dit. Dek af met de derde meringueplak.
  12. Garneer met de rest van de bramen en bessen en bestrooi met een vleugje cacaopoeder.

Bereidingstip

Kijk voor het basisrecept meringue elders op deze website.

Kun je geen vers fruit vinden? Kijk dan eens in het vriesschap van je supermarkt.

Maak eens een roze taart. Voeg in plaats van cacaopoeder bij het meringue basisrecept enkele druppels rode kleurstof toe.

Voedingswaarde p.p.
Energie 990 kcal
Koolhydraten 122 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
49 g
31 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.