Overige video's

Chocolade-salami

6 gemiddeld tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 720 kcal
Koolhydraten 69 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
43 g
20 g
Hoofdingrediënten Pure chocolade (163)

Bereiden

  1. Wel de cranberry's in de, eventueel iets verwarmde, dessertwijn. Verhit een droge koekenpan en rooster hierin de pistache- en hazelnoten circa 2 minuten.
  2. Verkruimel de koekjes met je handen.
  3. Smelt de chocolade met de boter au bain-marie of 2-3 minuten op 400 Watt in de magnetron. Roer goed door.
  4. Meng de gewelde cranberry's, geroosterde noten, amandelkoekjes en bigarreaux door de chocolade.
  5. Leg een dubbele laag vershoudfolie op het werkvlak. Schep het chocolademengsel erop en rol tot een worst. Draai de uiteinden strak dicht als een toffee. Laat de ‘worst' minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  6. Verwijder het folie. Rol de chocolade-salami royaal door poedersuiker of wrijf deze ermee in. Knoop, voor het echte worsteffect, eventueel wat keukengaren eromheen.

Bereidingstip

Vervang de bigarreaux door gekonfijte sinaasappelschilletjes of sukade en neem in plaats van cranberry's stukjes gedroogde abrikozen of blanke rozijnen.

Vervang de dessertwijn door limoncello, rum of espressokoffie.

Maak de chocoladeworst iets pittiger en voeg 1/2 theelepel chilipoeder of een snufje cayennepeper toe aan het chocolademengsel.

Voedingswaarde p.p.
Energie 720 kcal
Koolhydraten 69 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
43 g
20 g
Hoofdingrediënten Pure chocolade (163)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.