Overige video's

Chocolade-port-roomijs met kruidige crème fraîche

8 gemiddeld desserts
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 380 kcal
Koolhydraten 32 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
13 g
Vezels 2 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten Pure chocolade (174) Port (21)

Bereiden

  1. Verwarm de room met de melk en suiker en breng het mengsel aan de kook. Neem de pan van de warmtebron en laat 2 minuten afkoelen.
  2. Klop de eidooiers los en giet langzaam al roerend het roommengsel erbij. Giet het mengsel terug in de pan en verwarm al roerend 8-15 minuten op een lage stand, tot de custard iets dikker is geworden.
  3. Giet het roommengsel door een zeef op de chocolade en roer goed door tot alle chocolade is gesmolten. Giet het mengsel in een kom en zet minimaal 3 uur (of een nacht van tevoren) in de koelkast.
  4. Voeg de port toe aan het koude mengsel en giet het mengsel in een ijsmachine. Of giet in een diepvriesbak, zet in de diepvries en pureer het mengsel vervolgens elke 2 uur. Zet steeds weer in de diepvries tot de gewenste structuur is bereikt.
  5. Meng de crème fraîche met de vanillesuiker, een snufje cayennepeper en kaneel. Bewaar in de koelkast.
  6. Schep steeds 2 bolletjes van het ijs in een coupe of glas en lepel de crème fraîche ernaast. Serveer het ijs direct.

Bereidingstip

Het ijs blijft goed schepbaar in de diepvries, het is dus niet nodig om het ijs eerst zachter te laten worden.

Eten er kinderen mee? Neem voor hen dan kant-en-klaar chocolade- of kaneelijs en serveer met de crème fraîche, zonder cayennepeper.

Voedingswaarde p.p.
Energie 380 kcal
Koolhydraten 32 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
13 g
Vezels 2 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten Pure chocolade (174) Port (21)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.