Overige video's

Chocolade-oliebollen met cranberry’s en noten

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 180 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
1 g
Vezels 1 g
Zout 0,2 g
Print

Voorbereiden

Week de cranberry's, liefst een dag van tevoren, in de likeur of het sap. Roer de oliebollenmix met 1 eetlepel cacao, 350 ml lauwwarm water en het bier tot een glad beslag. Meng de amandelen en cranberry's erdoor. Dek het beslag af met een vochtige doek en laat circa 30 minuten rijzen op een warme plaats. Roer het beslag niet tijdens het rijzen.

Bereiden

  1. Verhit de frituurolie tot 180ºC. Doop de ijsbolknijper of 2 eetlepels in de hete olie, schep uit het beslag een bol en laat deze voorzichtig in de olie glijden.
  2. Bak zo maximaal 4-5 oliebollen tegelijk goudbruin en gaar. Keer ze halverwege om.
  3. Schep de oliebollen uit de pan en laat uitlekken in een vergiet met keukenpapier. Meng 2 theelepels cacao met de poedersuiker en bestrooi de oliebollen voor het serveren ermee.

Bereidingstip

Voeg 50 gram gehakte pure chocolade toe aan het beslag.

Vervang de amandelen in dit recept door walnoten of hazelnoten.

Voedingswaarde p.p.
Energie 180 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
1 g
Vezels 1 g
Zout 0,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.