Overige video's

Chocolade-notenmerengue met mango en advocaat
Chocolade-notenmerengue met mango en advocaat
(0)

Chocolade-notenmerengue met mango en advocaat

Categorie desserts
Personen 4 personen
Chef uitdagend
Klok
Soortgelijke recepten

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Klop de eiwitten in een vetvrije kom tot zachte pieken. Doe er al kloppend lepel voor lepel de suiker bij en klop tot het mengsel stevig en glanzend is.
  2. Spatel 1 eetlepel cacaopoeder en de hazelnoten er luchtig door. Schep bergjes eiwit van circa 7 cm op het bakpapier en strijk deze iets uit.
  3. Zet de bakplaat in het midden van de oven. Temper de oven naar 140°C, bak 1 uur en laat het schuim in de oven afkoelen. (Dit kan een dag van tevoren mits u de merengues daarna in een afgesloten trommel bewaart.)
  4. Schil de mango's, verwijder de pit en snijd de vrucht in smalle plakjes. Leg deze op de merengues en garneer met advocaat. Strooi de rest van de cacaopoeder erover.

Bereidingstip

Schep onder de mango op de merengues een laagje mascarpone of vanillekwark.

Vervang hazelnoten door blanke amandelen of pistachenoten.

Wijnadvies

Een smakelijke keuze is Notado notenwijn. Ook een vrij zoete creamsherry van San Lucar of Gonzalez zal smaken. Wie behoefte heeft aan een opfrisser, maakt snel een flesYellow Tail Moscato open. Heerlijk druivig!

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.