Overige video's

Chocolade-notenbroodjes

9 eenvoudig ontbijt, brunch, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 335 kcal
Koolhydraten 33 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
6 g
Vezels 2 g
Zout 0,8 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Haal het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking uit het blik.
  2. Bestuif het werkvlak met een beetje bloem en rol het deeg uit tot een lange lap. Snijd deze in 3 stukken bij de verticale perforatielijnen en laat de schuine deegranden aan elkaar zitten.
  3. Bestrijk de 3 deegstukken met een laag chocoladepasta en verdeel de noten en dadels erover. Rol de deeglappen op en snijd ze in 3 rechte stukken.
  4. Leg de deegrolletjes met de vulling zichtbaar aan de bovenkant in de muffinvorm. Bestrijk de broodjes met ei en bak ze in 12-15 minuten in het midden van de oven goudbruin.

Bereidingstip

Neem chocolade-hazelnootpasta in plaats van chocoladepasta.

Maak deze broodjes ook eens met een vulling van 2 appels, in kleine stukjes gesneden met 75 gram gehakte walnoten, 75 gram gehakte dadels, 1 eetlepel bruine basterdsuiker en 1/2 eetlepel kaneelpoeder. Vervang de chocopasta door 100 grof grof gehakte pure chocolade.

Voedingswaarde p.p.
Energie 335 kcal
Koolhydraten 33 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
6 g
Vezels 2 g
Zout 0,8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.