Overige video's

Chocolade ‘mousse’
Chocolade ‘mousse’
(8)

Chocolade ‘mousse’

Wil je chocolademousse maken zonder eieren en melk? Hier vind je het recept voor vegan chocolademousse. Je gebruikt het kookvocht van kikkererwten.
Categorie desserts
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g

Bereiden

  1. Giet de kikkererwten af en meet 150 ml van het kookvocht (aquafaba) af. De erwten zelf gebruik je niet. Smelt de chocolade au bain-marie.
  2. Klop de aquafaba met een mixer in een vetvrije kom op de hoogste stand. Klop in gedeelten 2 eetlepels suiker of honing erdoor en mix 8-10 minuten tot er stevige pieken ontstaan. Meng de afgekoelde gesmolten chocolade erdoor.
  3. Schep in glazen en laat 1 uur opstijven in de koelkast tot een stevige mousse.

Bereidingstip

Gebruik de uitgelekte kikkererwten in een ander recept.

Heb jij dit recept gemaakt?

We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.