Overige video's

Chocolade ‘bom’
Chocolade ‘bom’
(14)

Chocolade ‘bom’

Categorie desserts
Personen 6 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 535 kcal
Koolhydraten 68 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
14 g

Bereiden

  1. Laat het ijs in de koelkast iets zachter worden. Bekleed ondertussen de schaal met een groot stuk vershoudfolie en laat het aan de zijkanten overhangen.
  2. Snijd de muffins in dunne plakjes van circa 1 cm en bekleed hier de schaal mee. Bestrijk de cakelaag met de frambozenjam en schep het ijs hier bovenop. Strijk het ijs goed aan en snijd de rand cake bij.
  3. Bekleed de bovenkant van het ijs met de restjes cake en dek de schaal af met het overhangende folie. Zet de ijstaart minimaal 2 uur in de diepvries om op te stijven.
  4. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron en roer goed glad tot de chocolade weer afgekoeld is tot lauwwarm.
  5. Stort de ijstaart op een platte schaal en trek het folie eraf. Giet de chocolade erover en snijd de taart in punten. Lekker met lobbig geklopte slagroom.

Bereidingstip

Een uitgedroogde taart wil je niet. Dek de taart daarom na het maken strak af met vershoudfolie.

Wil je na het diner een overgebleven stuk taart wederom invriezen? Wikkel de (stukken) taart dan eerst strak in folie en doe de stukken vervolgens in een dikke plastic zak.

Voedingswaarde p.p.
Energie 535 kcal
Koolhydraten 68 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
14 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.