Overige video's

Chocolade-kwarktaart met chocoladedrip

Hoe feestelijk ziet deze taart eruit? Chocolade is altijd goed, zeker in combinatie met een kwarktaart. Maak indruk op je gasten met een dripcake! Helemaal niet moeilijk om te maken, maar wel een echte eyecatcher op je feest.
Voedingswaarde p.p.
Energie 825 kcal
Koolhydraten 71 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
52 g
33 g
Vezels 1 g
Zout 0,5 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 150ºC. Klop de boter met de basterdsuiker en marmelade tot een luchtige crème. Klop één voor één de eieren erdoor. Spatel het bakmeel en de cacao erdoor.
  2. Schep het beslag in de ingevette vorm en bak in het midden van de oven in circa 50 minuten gaar. Laat de bodem 5 minuten afkoelen in de vorm en steek dan de rand los, verwijder deze en laat de bodem verder afkoelen.
  3. Week intussen de gelatine 3-4 minuten in koud water. Verwarm 2 eetlepels likeur en los hierin de uitgeknepen gelatine op. Roer dit door de kwark en spatel de stijfgeklopte slagroom erdoor.
  4. Snijd de taartbodem horizontaal in 3 lagen. Bestrijk 2 lagen met het kwarkmengsel. Verwarm voor de chocoladedrip de witte chocolade met de boter au-bain marie. Roer de slagroom en de overige likeur erdoor en klop de poedersuiker in delen erdoor. De drip moet dik en vloeibaar zijn. Giet over de taart en laat aflopen. Garneer eventueel met sinaasappelsnippers.

Bereidingstip

Vervang de likeur in dit recept door sinaasappelsap.

Voedingswaarde p.p.
Energie 825 kcal
Koolhydraten 71 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
52 g
33 g
Vezels 1 g
Zout 0,5 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.