Overige video's

Chocolade-koffierisotto met pistache

4 gemiddeld desserts
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 335 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
10 g
Vezels 2 g
Zout 0 g

Bereiden

  1. Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Bak de rijst kort mee tot de korrels bedekt zijn met boter en giet de melk erop. Breng al roerend aan de kook tot de melk bijna is opgenomen en giet 150 ml warm water erbij.
  2. Voeg een snuf zout, het koffiepoeder en de suiker toe en kook de rijst al roerend op een lage stand in circa 20 minuten gaar. Neem de pan van de warmtebron en roer de chocolade erdoor tot deze is gesmolten.
  3. Roer tot de risotto is afgekoeld tot lauwwarm. Klop de slagroom bijna stijf, houd een beetje apart en schep de rest rustig door de risotto.
  4. Verdeel over 4 kommetjes. Garneer met nog wat slagroom en bestrooi met de pistachenootjes en wat geraspte chocolade.
Voedingswaarde p.p.
Energie 335 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
10 g
Vezels 2 g
Zout 0 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.