Overige video's

Chocolade-frambozencroissants

4 eenvoudig ontbijt, brunch
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 315 kcal
Koolhydraten 33 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
8 g
Hoofdingrediënten Hazelnootpasta (13)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de deeglapjes van 1 blik croissantdeeg los en leg ze naast elkaar.
  2. Bestrijk 4 driehoekjes deeg met hazelnootpasta en laat 1 cm van de rand van het deeg vrij. Schep 1/2 eetlepel frambozenjam in het midden op de hazelnootpasta.
  3. Klop 2 eieren los. Bestrijk de deegranden met losgeklopt ei en rol het deeg over de vulling. Druk de randen goed aan.
  4. Steek sterren of een kerstboompjes uit het overgebleven croissantdeeg en plak dit met ei op de broodjes.
  5. Bak ze met 5 cm tussenruimte op de ingevette bakplaat in 10-12 minuten goudbruin en gaar.

Bereidingstip

Croissantjes van kant-en-klaar croissantdeeg zijn lekker makkelijk te maken.

Ook heel makkelijk, en nóg lekkerder: glazuur de croissants na het afbakken. Gebruik hiervoor 75 gram poedersuiker gemengd met circa 3 theelepels water.

Garneer de croissants met suikerglazuur met zachte zilverparels.

Voedingswaarde p.p.
Energie 315 kcal
Koolhydraten 33 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
8 g
Hoofdingrediënten Hazelnootpasta (13)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.