Overige video's

Chocolade dubbeldekkers

10 gemiddeld tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 225 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
8 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de boter en de basterdsuiker in een grote kom tot een lichte crème. Voeg de cacaopoeder en het bakmeel toe en kneed met koele handen tot een glad deeg.
  2. Schep met een theelepel circa 20 hoopjes deeg rol er bolletjes van en leg deze met wat ruimte ertussen op een bakplaat (die wordt niet ingevet omdat er genoeg boter in het deeg zit).
  3. Druk de bolletjes met de achterkant van een lepel of vork een beetje platter en bak ze 10 minuten in het midden van de oven. Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat zodat ze steviger worden.
  4. Meng intussen de ingrediënten voor de vulling. Bestrijk steeds één afgekoeld koekje iets dikker met de vulling en plak het andere koekje erop. Garneer met een sinaasappelschilletje.
  5. In een afgesloten trommel kun je deze koekjes twee dagen bewaren.

Bereidingstip

De koekjes zijn ook lekker zonder vulling.

Maak eens glazuur van 150 gram poedersuiker gemengd met 2 eetlepels sinaasappelsap of bessensap en versier de koekjes ermee.

Voedingswaarde p.p.
Energie 225 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.