Overige video's

Chocolade-amaretto semifreddo

4 gemiddeld nagerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 450 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
17 g
Hoofdingrediënten Pure chocolade (158)

Bereiden

  1. Laat de chocolade in de melk au bain-marie al roerend smelten tot een glad geheel.
  2. Klop intussen de slagroom stijf met de suiker en zet in de koelkast.
  3. Neem de gesmolten chocolade van de warmtebron en klop er één voor één de eidooiers en de amaretto door met een garde.
  4. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf in een brandschone kom.
  5. Spatel eerst de slagroom en daarna voorzichtig de eiwitten door de chocolade.
  6. Schep de mousse in plastic bekers, zet deze in een schaal in de diepvries en laat minimaal 2 uur bevriezen.
  7. Zet de bekers voor het serveren heel kort in een laagje heet water en stort de semifreddo op bordjes. Bestuif met wat cacaopoeder.
Voedingswaarde p.p.
Energie 450 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
17 g
Hoofdingrediënten Pure chocolade (158)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.