Overige video's

Choco-pretzels

24 gemiddeld snack, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 110 kcal
Koolhydraten 21 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
2 g
1 g
Vezels 1 g
Zout 0,2 g
Hoofdingrediënten Witte chocolade (103)

Voorbereiden

Meng de bloem met 1 theelepel suiker, 1 theelepel bakpoeder en een snuf zout. Meng de gist met 250 ml lauwwarm water. Maak een kuiltje in het bloemmengsel en giet het gistmengsel erin. Roer door, kneed tot een soepel deeg en laat 1 uur rijzen op een warme plaats.

Bereiden

  1. Kneed het deeg nogmaals door en verdeel het in 24 stukjes. Rol uit tot rolletjes en draai deze in kleine pretzelvormpjes.
  2. Verwarm de oven voor op 180ºC. Breng een ruime pan water aan de kook met 1 theelepel bakpoeder en 150 gram suiker. Roer goed door en zet de warmtebron lager zodra het water kookt.
  3. Leg de pretzels voorzichtig in kleine porties in de pan en kook ze circa 2 minuten aan beide kanten. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken.
  4. Leg ze vervolgens op de bakplaat en bestrijk met de eidooier. Bestrooi met zeezout en bak in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de pretzels afkoelen.
  5. Smelt de witte en melkchocolade au bain-marie. Doop de pretzels voor de helft in de witte en bruine chocolade en laat afkoelen.
Voedingswaarde p.p.
Energie 110 kcal
Koolhydraten 21 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
2 g
1 g
Vezels 1 g
Zout 0,2 g
Hoofdingrediënten Witte chocolade (103)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.