Overige video's

Choco-marshmallowtaart

Chocoladeliefhebbers opgelet! Deze choco-marshmallowtaart moet je geproefd hebben. Decoreer de taart met chocoladeschaafsel en het lijkt net of je deze taart in een patisserie hebt gekocht.
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 855 kcal
Koolhydraten 85 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
53 g
32 g
Vezels 2 g
Zout 0,4 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Meng de gesmolten boter met de koekkruimels. Druk dit mengsel met de achterkant van een vochtige lepel uit in de taartvorm en maak een opstaande rand. Zet in de koelkast.
  2. Smelt intussen de marshmallows met de room au bain­-marie. Roer af en toe door. Rasp 100 gram van de chocolade. Schep al roerend de geraspte chocolade door de marshmallows totdat deze gesmolten is. Giet het mengsel in een ruime kom en zet in de koelkast tot het mengsel begint te stollen.
  3. Spatel dan de slagroom luchtig erdoor. Verdeel deze vulling over de koekbodem, strijk glad met een vochtige lepel en laat de taart opstijven in de koelkast.
  4. Schaaf de overige chocolade en garneer de taart ermee.

Bereidingstip

Vervang de gemberkoekjes in dit recept door kokosbiscuitjes, kandij­koekjes of speculaasjes.

Voedingswaarde p.p.
Energie 855 kcal
Koolhydraten 85 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
53 g
32 g
Vezels 2 g
Zout 0,4 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Redactie Boodschappen 22-01-2021
Gemberkoekjes vind je in het koekjesschap, maar je kunt ze ook prima vervangen door andere koekjes die je kunt verkruimelen zoals kandijkoeken of speculaasjes.
Roos 22-01-2021
Wie weet wat gemberkoek is???