Overige video's

Choco-espressomousse met gekaramelliseerde walnoten

Van dit nagerecht kun je blijven eten: choco-espressomousse met gekarameliseerde walnoten. Dit recept kun je makkelijk van tevoren maken, koud laten worden in de koelkast en meteen serveren tijdens je etentje.
Voedingswaarde p.p.
Energie 685 kcal
Koolhydraten 39 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
53 g
19 g
Vezels 4 g
Zout 0,4 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 160ºC. Verdeel de walnoten met de honing, 2 theelepels suiker, 15 gram boter en kaneel over de bakplaat en zet circa 20 minuten in de oven. Schep daarna de suiker en ½ theelepel zout erover.
  2. Smelt de chocolade au bain-marie. Roer de espresso erdoor. Klop de 2 eidooiers met 2 eetlepels suiker au bain-marie licht van kleur en schuimig. Voeg toe aan het chocolademengsel.
  3. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf en voeg al kloppend de rest van de suiker in gedeelten toe. Klop de slagroom stijf. Spatel het eiwit en de slagroom luchtig door het chocolademengsel.
  4. Verdeel de mousse over de schaaltjes en zet minimaal 3 uur in de koelkast. Bestrooi met de gekaramelliseerde walnoten.

Bereidingstip

Voeg 2 eetlepels whisky toe aan de espresso.

Vervang de walnoten in dit recept door cashewnoten.

Voedingswaarde p.p.
Energie 685 kcal
Koolhydraten 39 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
53 g
19 g
Vezels 4 g
Zout 0,4 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.