Overige video's

Chips met kruidenzout

4 gemiddeld snack
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 435 kcal
Koolhydraten 39 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
3 g
Hoofdingrediënten Vastkokende aardappel (123)

Bereiden

  1. Schaaf de aardappels in zeer dunne plakjes van 1-2 mm. Leg ze in een vergiet en spoel er koud water over tot het water helder is. Zet de aardappelplakjes apart in koud water.
  2. Meng citroenrasp met rozemarijn en (zee) zout en wrijf dit fijn, eventueel in een vijzel.
  3. Verhit het frituurvet tot 170°C. Meng citroensap naar smaak door mayonaise. Giet de aardappelschijfjes af en droog ze goed tussen 2 theedoeken.
  4. Frituur eerst 1 schijfje in het frituurvet. Het vet is heet genoeg als er bruisende belletjes ontstaan. Schep met een schuimspaan of frituurschep niet te veel aardappelschijfjes tegelijk in het vet en haal de frituurschep erdoor zodat de schijfjes niet aan elkaar plakken.
  5. Frituur de chips goudbruin. Schep ze op keukenpapier en bestrooi met het kruidenzout. Serveer met citroenmayonaise.

Bereidingstip

Je kunt de aardappels ook met schil bereiden. Boen ze dan eerst goed schoon.

Voedingswaarde p.p.
Energie 435 kcal
Koolhydraten 39 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
3 g
Hoofdingrediënten Vastkokende aardappel (123)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.