Overige video's

Chinese tomatensoep met tofu

Zin in tomatensoep, maar dan net even anders? Ga dan voor deze vegetarische, Chinese tomatensoep met tofu. Deze snelle oosterse gevulde soep verwarmt je van top tot teen.
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 295 kcal
Koolhydraten 23 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
3 g
Vezels 5 g
Zout 4,3 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de ui glazig. Voeg de knoflook en gember toe en bak 2 minuten op middelhoge stand. Voeg de tomaten en bouillon toe. Kook circa 10 minuten.
  2. Pureer de soep. Voeg de suiker, sojasaus en azijn toe en kook op een lage stand. Verhit intussen de rest van de olie en bak hierin de tofu aan alle kanten goudbruin.
  3. Verdeel de soep over kommen. Garneer met de tofu, bosui en koriander.

Bereidingstip

Garneer de soep met reepjes omelet of gerookte kipfilet in plaats van tofu.

Voedingswaarde p.p.
Energie 295 kcal
Koolhydraten 23 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
3 g
Vezels 5 g
Zout 4,3 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.